googled10ae6939299b4d6.html

Scholen

Dutchstyle Training & Coaching verzorgt op maat gemaakte weerbaarheidstrainingen specifiek gericht op het onderwijs. Het bieden van weerbaarheidstraining, zoals (kick)bokstraining aan leerlingen kan diverse voordelen opleveren voor hun fysieke, mentale en sociale ontwikkeling. Hier zijn enkele redenen waarom het goed kan zijn om dergelijke trainingen op te nemen in het schoolsysteem:

  1. Fysieke activiteit: (Kick)bokstraining is een uitstekende vorm van lichaamsbeweging. Het bevordert niet alleen de algemene fysieke fitheid, maar kan ook bijdragen aan het beheersen van het lichaamsgewicht en het verhogen van de cardiovasculaire gezondheid.

  2. Zelfvertrouwen en zelfbeeld: Door deel te nemen aan weerbaarheidstrainingen kunnen leerlingen hun zelfvertrouwen vergroten. Het aanleren van nieuwe vaardigheden en het overwinnen van uitdagingen draagt bij aan een positief zelfbeeld.

  3. Weerbaarheid en zelfverdediging: Weerbaarheidstraining leert leerlingen om te gaan met moeilijke situaties en zichzelf effectief te verdedigen indien nodig. Dit kan het gevoel van veiligheid vergroten en hen helpen zich zelfverzekerder te voelen.

  4. Stressvermindering: (Kick)bokstraining kan dienen als een uitlaatklep voor stress en spanning. Het fysieke aspect van de training helpt bij het verminderen van opgebouwde stress en kan emotioneel welzijn bevorderen.

  5. Teamwork en sociale vaardigheden: Door deel te nemen aan (kick)bokstrainingen in groepsverband leren leerlingen samen te werken, communiceren en respectvol met elkaar om te gaan. Dit draagt bij aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het opbouwen van positieve relaties.

  6. Discipline en zelfbeheersing: (Kick)bokstraining vereist discipline en zelfbeheersing. Leerlingen leren hun emoties onder controle te houden en gedisciplineerd te werken aan hun doelen, wat waardevolle vaardigheden zijn voor hun algemene gedragsontwikkeling.

  7. Preventie van pestgedrag: Weerbaarheidstraining kan een positieve invloed hebben op het voorkomen van pestgedrag. Leerlingen leren respect te tonen voor anderen en ontwikkelen empathie, waardoor de sfeer in de schoolomgeving kan verbeteren.

Het integreren van weerbaarheidstraining in het schoolsysteem kan dus een holistische benadering bieden voor de algehele ontwikkeling van leerlingen, zowel fysiek als mentaal.

Informeer gerust naar de mogelijkheden!

training-485631